69 TYDZIEŃ MIŁOSIERDZIA
2013-04-05 12:28:55
zmieniony: 2013-04-20 14:13:29

1. NZOZ w Płocku - zbiera pieniądze dla Przemka Chmielewskiego, który od 2012 roku jest w śpiączce spowodowanej ciężkim pobiciem. Na terenie każdej z Placówek przy ul Sienkiewicza 54 tj. Hospicjum, Ośrodka Rehabilitacyjnego oraz POZ ustawione zostały puszki Caritas, do których swoje ofiary mogą złożyć wszyscy, którzy chcą pomóc Przemkowi (akcja trwa)

2. NZOZ w Przasnyszu – dzięki zbiórce przekazano rodzinie, która znalazła się w trudnej sytuacji materialnej pampersy i leki

3. NZOZ Pułtusk i Nasielsk – zbiórka pieniędzy i żywności organizowana w placówce. Na zakończenie akcji zaplanowano Mszę Św., która odbędzie się 7 kwietnia 2013r. w Parafii pw. Błogosławionego Jana Pawła II w Pułtusku.

4. Pracownicy Biura oraz stołówki Caritas prowadzą zbiórkę na telewizor dla Szkoły Podstawowej w Łaszewie, gm. Radzanów.

5. Ośrodek Charytatywno - Szkoleniowy Caritas w Popowie zbiera pieniądze na wersalkę, dla rodziny dotkniętej skutkami pożaru z parafii Krzynowłoga Wielka.

6. Warsztaty Terapii Zajęciowej Płock – zbiórka pieniędzy wśród pracowników i podopiecznych na pomoc dla dziecka niepełnosprawnego

7. Pracownicy Caritas Diecezji Płockiej z Mławy, Żuromina i Płońska zaangażowali się w zbiórkę żywności, dzięki której udało się obdarować kilkanaście rodzin z parafii.

8. Dom dziennego pobytu i terapii dla osób z chorobą alzheimera - w tym dniu przeprowadzono zajęcia terapeutyczno - plastyczne dla wychowanków z Pogotowia Opiekuńczo- wychowawczego w Płocku przy ulicy Mościckiego

Rozpoczynając „Tydzień Miłosierdzia Bożego” w Gradzanowie, w Parafii Św. Katarzyny Sieneńskiej zostanie odprawiona Msza święta, godz. 9.00. Parafia Gradzanowo znajduje się w czołówce tych parafii, które poprzez swoje działania, mocno angażują się w akcje charytatywne.